General Knowledge Questions from Public Exams

1. Who wrote the song “Sare jahan se acha” ?
Answer: Muhammad Iqbal

2. Who give music to the song “Sare jahan se acha” ?
Answer: Pandit Ravi Shankar

3. Which is the worlds oldest news agency ?
Answer: AFP (Agence France Presse)

4. What is the chemical name of Tear Gas ?
Answer: Chloroacetophenone

5. Which is the only hobby recognized by the United Nations ?
Answer: Ham Radio

6. What is the national flower of Pakistan ?
Answer: Jasmine

7. What is the scientific name of Cockroach ?
Answer: Periplaneta americana

8. What is the unit of luminous intensity ?
Answer: Candela

9. Who is the winner of 2012 Us open men’s title ?
Answer: Andy Murray

10. Who is the winner of 2012 Us open women’s title ?
Answer: Serena Williams


11. Which famous writer is known as Father of Snow Golf ?
Answer: Rudyard Kipling

12. How many Schedules are there in the Indian Constitution ?Answer: 12

13. Which planet is known as Red planet ?
Answer: Mars

14. Which European countries are separated by Market Reef ?
Answer: Finland and Sweden

Author: gktoday

1 thought on “General Knowledge Questions from Public Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *