English for Exams-One Word Quiz

1. Somebody who is between 80 and 89 years old

Answer : Octogenarian

2. Person who is between 70 and 79 years old

Answer : Septuagenarian

3. A boy or girl between the ages of 13 and 19

Answer : Teenager

4. Somebody who moves from one region or country to another, often in search of work or other economic opportunities

Answer : Migrant

5. The act or process of moving from one region or country to another

Answer : Migration

6. To enter a new country for the purpose of settling there

Answer : Immigrate

7. Somebody who has come to a country and settled there

Answer : Immigrant

8. Person who leaves a place, especially his or her native country, to go and live in another country

Answer : Emigrant

9. The act of leaving a native country to live in another country

Answer : Emigration

10. A being from another planet or another part of the universe / One who does not belong to, is not accepted in or does not feel part of a particular group or society

Answer : Alien

11. A person, animal or plant that has lived in an area from the earliest known times

Answer : Aborigines

12. Person who is excessively concerned with his or her own health

Answer : Valetudinarian

13. One who believes that pleasure should be the only aim in life

Answer : Hedonist

14. A philosophical theory that holds that pleasure is the highest good or the source of moral values

Answer : Hedonism

15. Emotional indifference, especially admirable patience and endurance shown in the face of misfortune

Answer : Stoicism

16. Person who appears unaffected by emotions, especially somebody admired for showing patience and endurance in the face of adversity

Answer : Stoic

17. One who has the habit of sleepwalking

Answer : Somnambulist

18. Sleepwalking

Answer : Somnambulism

19. A base or support for a column or statue

Answer : Pedestal

20. Person who is traveling on foot, especially in an area also used by vehicles

Answer : Pedestrain

21. Somebody who believes that all events are decided by fate

Answer : Fatalist

22. The belief that people are powerless against fate

Answer : Fatalism

23. The tendency to speak or write too much about the self / Selfishness or self-centeredness

Answer : Egotism

24.Person who is selfish, self-absorbed, and self-centered / Person who tends to speak or write about himself or herself all the time

Answer : Egotist

25. One who believes that the correct basis for a moral code is every person�s concern for his or her own best interests

Answer : Egoist

26.Making personal welfare and interests only

Answer : Egoism

27. The belief that it is impossible to know whether or not God exists

Answer : Agnosticsm

28. Person who believes that it is impossible to know whether or not God exists

Answer : Agnostic

29.One who believes in and worship of all or many deities

Answer : Pantheist

30. The belief that God and the material world are one and that God is present in everything

Answer : Pantheism

Author: gktoday

2 thoughts on “English for Exams-One Word Quiz

  1. Really this is the best web page where any one can find any thing related to the GK or world ..
    it’s also help to increase the knowledge of GK…………

    i don’t have a word to say about this site………..

Leave a Reply

Your email address will not be published.