LATEST NEWS
Subscribe to Generalknowledgetoday's Dialy Free NewsLetter !
Published On: Sat, May 12th, 2012

Questions and answers for exams

  1. Who was involved in Hawala scandal?
    Ans.Jain brothers
  2. Where are the headquarters WTO?
    Ans.Geneva
  3. Where is Almati Dam Situated?
    Ans.Karnataka
  4. “Wealth of Nations”, is authored by?
    Ans.Adam Smith
  5. Hydraulic brake is application of?
    Ans.Pascal’s law of pressure
  6. What are the main components of fertilizers?
    Ans. Nitrogen, Phosphorus, Potassium (N, P, K)
  7. Optical fiber is mode up of?
    Ans.Glass threads
  8. Where are the Headquarters of European Union?
    Ans.Brussels
  9. Dalal street is situated in which city of India?
    Ans.Mumbai
  10. Who is the Governor of Reserve Bank of India?
    Ans.Dr. Bimal Jalan
  11. Ashok Chakra is associated with?
    Ans.Bravery
  12. Name the tallest living tree.
    Ans.Redwood tree
  13. Who was the founding leader of Muslim league?
    Ans.Aga Khan III
  14. Where are Ajanta caves situated?
    Ans.Maharashtra

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. chetna says:

    its a good knowledge.thanks for this.send all g.k. facts to every aspects of world.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Laptops@Heavy Discount Prices !